Håvard S. Abrahamsen ny børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding

Håvard S. Abrahamsen (52) er ansatt som ny børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding. Han tiltrer stillingen senest 1. juli 2019. 

Abrahamsen kommer fra stillingen som partner i PwC. Han har vært partner siden 2002 og i perioden 2010-2018 var han adm. direktør for PwC Norge. De siste fem årene har han også vært en del av PwCs globale styre. Før hans tid i PwC var han åtte år på Oslo Børs, senest som Direktør Aksjer. 

Håvard er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og høyere revisorstudium fra NHH.

Det var særlig avgjørende for ansettelsen at Abrahamsen har lang og bred toppledererfaring fra et kompetansetungt miljø i kapital- og bedriftsmarkedet, fra endringsledelse samt at han har erfaring med tilsyn og myndighetskontakt – nasjonalt og internasjonalt.

Han vil blant annet bidra til at Oslo Børs fortsetter å utvikle markedsplasser og tjenester slik at selskapet kan øke den nasjonale og internasjonale interessen for notering og handel på markedsplassene ytterligere. Han vil også bidra til videreutviklingen av VPS, som står foran en større endringsfase med en ny konkurransesituasjon og økt internasjonal standardisering og effektivisering.

- Som konsernsjef og børsdirektør har man en synlig og bred rolle som stiller store krav til lederskap både faglig og kommersielt. Oslo Børs VPS Holding er en sentral del av norsk finansiell infrastruktur, og det å oppretteholde tillit til aktører i inn- og utland er svært viktig. Med sin erfaring og bakgrunn har Håvard det beste utgangspunktet for å lede Oslo Børs og konsernet fremover, sier styreleder Catharina Hellerud.

Et arbeidsutvalg i styret har arbeidet med ansettelsesprosessen, med støtte fra Korn Ferry. 

Bente A. Landsnes fortsetter som børsdirektør og konsernsjef inntil Håvard S. Abrahamsen begynner i stillingen.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Catharina Hellerud, styreleder Oslo Børs VPS, tel. 915 215 22
Håvard S. Abrahamsen, påtroppende børsdirektør og konsernsjef Oslo Børs VPS, tel. 952 60 779
Bente A. Landsnes, børsdirektør og konsernsjef Oslo Børs VPS, tel. 905 50 495

Kontakt oss

Per Eikrem

Per Eikrem

Kommunikasjonsdirektør
+47 22 34 17 40
+47 93 06 00 00

Abonnement på pressemeldinger

Ønsker du å motta varsel på e-post når nye pressemeldinger publiseres?
Registrer din e-postadresse og opprett et abonnement.